Kombinatorika za fotelje u novoj vladi koju treba da sastavi mandatar Zdravko Krivokapić je uveliko u toku. Mnogi bi u novu Vladu, nude se kao eksperti kakve Crna Gora imala nije. U igri je mnogo imena, i to mnogo više nego što je funkcija koje treba pokriti kako bi bila sastavljena nova Vlada.
Kao novi ministar finansija ovih dana se prema tvrdnjama izvora CdM se pominje bivši poslanik Aleksandar Damjanović. Mediji su ranije objavili da su kandidati za tu funkciju i Ivan Radenović i Milojko Spajić.

Javnu upravu bi trebalo da pokrije osoba iz NVO sektora. Kao jedan od kandidata za budućeg ministra odbrane, kako tvrde izvori CdM-a, pominje se Zoran Miljanić iz CIVIS-a, dok bi resor nauke mogao preuzeti profesor na UDG Filip Ivanović, ali i poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak.

Jedan od kandidata za resor prosvjete je profesorica na Filološkom fakultetu Rajka Glušica iz Građanskog pokreta URA, a navodno za tu poziciju zainteresovan je i Demokratski front. Kao budući ministar sporta pominje se Marko Begović.

Bezbjednosni sektor žele svi knstituenti nove vlasti, ali se za te resore grčevito bore DF i koalicija Crno na bijelo. Iako se lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević nudi za prvog čovjeka ANB, izvori CdM-a tvrde da će se Medojević, ukoliko se nađe u novoj Vladi, naći isključivo u resoru ekonomije. Kako CdM saznaje, za čelnu ili za visoku funkciju u resoru ekonomije pominje se Miloš Vuković-Fideliti konsalting.

Trenutno se kao kandidati za ministra zdravlja pominju Srđan Pavićević, Vladimir Dobričanin i Vuk Kadić.

Na mjestu potpredsjednika Vlade naći će se najvjerovatnije lider SNP Vladimir Joković. Na mjesto prvog čovjeka MUP-a pretenduje Dragan Ivanović potpredsjednik SNP Crne Gore šef poslaničog kluba te partije. To je želja SNP-a. Ivanović je dugo godina radio u bezbjedonosnom sektoru u okviru MUP Republike Crne Gore. Jedan je od osnivača policijske akademije u Danilovgradu i predavač u toj instituciji.

Strahinja Bulajić iz DF-a je kandidat za potpredsjednika Skupštine. Današnje Vijesti pišu da će najvjerovatnije i Boženi Jelušić iz GP URA pripasti funkcija potpredsjednice parlamenta.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here