Opštinski odbor Komitskog pokreta Nikšić, kako je saopšteno, uopšte nije iznenađen izjavama mandatara Zdravka Krivokapića o Crnoj Gori koju, kako reče, gleda baš kao što je kralj Nikola, navodno, rekao da „dva kralja žive u dvije srpske države“ .
“Ne, mi smo iznenađeni sveopštim licemjerjem i navodnim „čuđenjem“ političkih partija koje naprasno „otkriše“ šta misli budući premijer. Kao da su prespavali decenije iza, koje su prolazile i prolaze u opservacijama svih njih, koji bi Crnu Goru baš projektovali kao srpsku državu.

Pa, neće moći. Zloupotrebljavajući izjave svih crnogorskih istorijskih ličnosti i falsifikujući sve što može da se falsifikuje, a pored države Crne Gore očito može sve, svetosavski mandatar je mogao da citira onu provjerenu Nikolinu izjavu da je Crna Gora Crnogoraca, da je tako bilo i da će tako biti! Takođe, svetosavska koalicija bi i dalje sanjala Dušana i njegovo carstva od cijelih 8 godina, uprkos kupovini glasova i podršci SPC, da joj nijesu u pomoć pritekli reformatori Vijesti, oličeni u koaliciji Crno na bijelo, tako da im poručujemo da oni samo nastave da maštaju o košnicama i matici, u nekim kućnim varijantama, jer državu Crnu Goru- dirati ne smiju!”

Crna Gora je, poručuju stara crnogorska država, u kojoj žive ostali narodi.

“Satkana je od crnogorske istorije, crnogorskog jezika, crnogorskih dinastija i crnogorskih velikana. Nije kriva što je to crnogorsko toliko milo komšijama, da bi ga rado prisvojili kao svoje-a ne ide. Za nas, u OO Komitskog pokreta u Nikšiću, koji znamo svoju istoriju, ovakve projekcije mandatara su neprihvatljive i nikada ih neće ostvariti. Jer preveliko je breme odgovornosti i poštovanja prema onima koji su život dali za slobodu Crne Gore, za njenu samostojnost, nezavisnost i čast, da bi to iko, pa bio to slučajni političar i njegov uzor u Beogradu, inače bivši Miloševićev ministar informisanja, a sadašnji predsjednik Srbije, mogli da ovakvim populističkim izjavama-pokolebaju. Samo neka ne zaborave: O Crnoj Gori će danas i sjutra odlučivati Crnogorci i svi oni koji je poštuju i smatraju svojom domovinom. Oni koji čine „crnogorski svijet“ kojeg stvaramo”.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here