Glavni grad Podgorica sa punom pažnjom prati epidemiološku situaciju i udruženim snagama svih službi i preduzeća djeluje u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Veliku ulogu u tom procesu imaju gradske komunalne službe, a Komunalna inspekcija pojačano kontroliše poštovanje epidemioloških mjera na teritoriji Podgorice.

Shodno ovlašćenjima iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i donešenih naredbi na osnovu navedenog Zakona komunalni inspektori, inspektori za turizam i ugostiteljstvo i inspektori za drumski saobraćaj Komunalne inspekcije Glavnog grada u periodu od 20.09. do 10.10.2020. godine, izvršili su 1481 inspekcijskih nadzora od čega: od fizičkih lica 1107, zbog nenošenja maski, kao i njihovog nepravilnog nošenja i nepoštovanja fizičke distance na otvorenom prostoru. U većini slučajeva izrečena je preventivna usmena opomena i ukazano je na obavezu pravilnog nošenja maski, što su lica i otklonila u toku nadzora.

Takođe, kontrolisano je 295 ugostiteljskih objekata, 79 taxi vozila i autobusa gradskog prevoza, izdato je 20 prekršajnih naloga i ostavljena saopštenje o njihovom izdavanju, a ukupan novčani iznos izrečenih kazni je 11.800 eura”, navodi se u saopštenju.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here