Utakmica koja je trebalo da bude odigrana srediniom marta u posljednjem kolu ABA lige, prošle sezone, u Sremskoj Mitrovici, između Mege i Mornara, otkazana je zbog pandemije koronavirusa.

Korona umnogome utiče i na predstojeći, sjutrašnji meč dva tima. Nekoliko igrača Mornara, članova rukovodstva i stručnog štaba je pozitivno na virus, ali je svima teško pala jučerašnja iznenadna vijest da je od posljedica korone preminuo ekonom Luka Macanović, neobično vrijedan i pouzdan čovjek, koji je bio dobri i vedri duh kluba.

Sve u klubu je potresla ta vijest, a suze kompletnog igračkog pogona, po saznanju o Lukinoj smrti, najbolje govore koliko je bio omiljen među košarkašima Mornara.

Ipak, iz ABA lige Mornaru je saopšteno da, bez obzira na taj tragični događaj, njegova utakmica sa Megom ne može da bude odložena ukoliko u ekipi ima makar osam zdravih igrača.

Vidno potresen, trener Mornara, Mihailo Pavićević, nije želio da govori o predstojećoj utakmici.

„Niti imam bilo kakvu izjavu, niti želim da u ovom trenutku govorim o besmislenim stvarima“, kazao je Pavićević.

Kapiten Mornara Radoje Vujošević kaže da još ne može da shvati da nema dobrog čovjeka Luke Macanovića.

„Duboko smo potreseni zbog Lukine smrti, u ova dva dana ne mislimo uopšte o košarci, ali potrudićemo se da skupimo snagu i izađemo na megdan Megi kao da smo u punom sastavu, onakvi kakve bi Luka volio da nas vidi“, istakao je Vujošević.

Inače, Mega je jedna od rijetkih ekipa sa kojom Mornar ima negativan skor u ABA ligi. U sedam duela Barani su dva put slavili i to oba put u Baru, prije tri godine 87:83 i u posljednjem sudaru, u decembru prošle godine, 85:68.

Utakmica Mornar – Mega igra se sjutra, u subotu 31. oktobra, u dvorani „Topolica“, od 18 sati.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here