TURISTIČKA INSPEKCIJA:

Turistička inspekcija, zbog nepoštovanja novih mjera NKT-a, izdala je 141 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 153.250 eura i podnijela 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kazala je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančani.

Navodi da su se mjere najviše kršile u Podgorici, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom. Na sjeveru mjere su se najviše kršile u Beranama i Bijelom polju, kazala je Šljivančanin gostujući u Jutarnjem programu TVCG.
Kaže i da je po visini izrečenih kazni Podgorica na prvom mjestu.
„Tu smo izdali 62 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 75.700 eura i podnijeli 11 zajhtjeva za pokretanje prekršajnog postupka“, navela je Šljivančanin.
Ona je saopštila i da su građani podnijeli 191 žalbu zbog nepoštovanja mjera.
Kada je riječ o podnošenju prekršajnih mjera, ona ističe da se ti zahtjevi uglavnom odnose na subjekte koji u više navrata nijesu ispoštovali preporuke inspektora.
„Sada je toliko ozbiljna situacija da nema mjesta preventivnom djelovanju“, poručila je Šljivančanin.
„Ja bih molila ugostitelje, da shvate ozbiljno situaciju i da nam pomognu da i mi ne izričemo kazne i ne zatvaramo objete“, poručila je Šljivančanin.
Šljivančanin podsjeća da turistička inspekcija kontroliše oblast ugostiteljstva i poštovanje mjera NKT-a u tom sektoru. Aktivnosti su, kako dodaje, pojačane i rade sa kolegama iz komunalne i uprave policije.
„Svi smo angažovani u cilju kontrole poštovanja mjera NKT-a“, navela je Šljivančanin.
Ona kaže i da nijesu zadovoljni poštovanjem mjera, o čemu svjedoči i veliki broj zaraženih. Dodaje da je na terenu 18 turističkih inspektora u cijeloj Crnoj Gori.
“Uglavnom nailazimo na osoblje u kuhinjama koje ne nosi maske, po meni maske u kuhinji bi trebalo da se nose bez obzira na virus. Veliki broj nepravilnosti se odnosi na nedržanje distance u objektima i na terasama i taj dio najviše i kontrološemo“, navela je Šljivančanin.
Pojašnjava da ako gost krši distancu, znači da je ugostitelj to dozvolio, pa kažnjavaju i ugostitelja i gosta.
„Tako da skoro uvijek se sankcioniše ugostitelj“, zaključila je Šljivančanina.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here