Saradnica predsjednice Vrhovnog suda Ksenija Jovićević tvrdi da je lažna informacija koju je objavio Dan, a prenio CdM, da je prekršila mjere samoizolacije.

“Kada sam bila prisutna na potpisivanju Memoranduma sa Sindikatom medija, koje je održano 25.septembra, nisam znala da sam Covid-19 pozitivna, već sam to saznala 26.septembra”, navela je Jovićević.

Ističe da protokol određivanja samoizolacije, liječenja i praćenja stanja, propisuje doktor epidemiolog, nakon intervjua sa pacijentom.

“U ovom slučaju, doktor je procijenio da se kod mene nisu razvili simptomi bolesti, ali da se moja samoizolacija ima računati od 20.9, kada sam poslednji put bila u mogućem kontaktu sa licem, koje je bilo zaraženo. Od dana kada sam saznala da sam Covid-19 pozitivna, pa sve do isteka određenog perioda, kada mi je ukinuta samoizolacija (jer sam bila i dalje bez simptoma bolesti), poštovala sam sve propisane mjere, kako tada, tako i prije toga na radnom mjestu. Dakle, netačno je da sam u Covid-19 pozitivnom stanju dolazila na posao u Vrhovni sud i prisustvovala službenim događajima sa strankama”, ističe Jovićević.

O svim detaljima njene samoizolacije, ističe Jovićević, Dan je obaviješten u komunikaciji sa PR Službom, kada mu je dostavljen odgovor na postavljeno pitanje.

U preostalom dijelu teksta, Jovićević navodi da je iznijet niz netačnih informacija, jer je sa predsjednicom Vrhovnog suda, Vesnom Medenicom u profesionalnoj, a ne bilo kakvoj drugoj vezi, kako ona, tako ni član njene porodice, kako je to navedeno.

“Takođe, ne obavljam funkciju savjetnika u Vrhovnom sudu, već sekretara”, ističe Jovićević.

Navodi da je tekstok brutalno prekršeno njeno pravo na privatnost.

“Od trenutka proglašenja epidemije Covid-19 u Crnoj Gori nije zabilježeno otkrivanje identiteta zaražene osobe u ovoj razmjeri, što ima za cilj prouzrokovanje štete meni, kao državnoj službenici i instituciji u kojoj sam zaposlena. Međutim, za lažno prijavljivanje lica da je učinilo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti i povredu prava na privatnost, koje se štiti svim međunarodnim standardima, postoje pravni ljekovi i sredstva, koja ću iskoristiti kako bih zaštitila ličnu i profesionalnu reputaciju”, poručuje Jovićević.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here