Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji su im pripali, potvrđeno je Danu iz više izvora.

Kako im je saopšteno, ako stranke to ne urade u narednih nekoliko dana, mandatar će izaći sa svojim predlogom Vlade.

Sve bi, prema saznanjima Dana, trebalo da bude završeno u narednih nekoliko dana.

Iz tima mandatara za sastav Vlade Zdravka Krivokapića juče su poručili da još čekaju određene odgovore na predlog raspodjela resora u novoj vladi.

Mandatar, kako saznaje Dan, čini sve da formiranje vlade bude gotovo u prvoj polovini idućeg mjeseca.

Dan nezvanično saznaje i da će se mandatar do kraja sedmice obratiti javnosti po tom pitanju.

Iz Krivokapićevog tima su kazali da su predlozi o raspodjeli ministarstava upućeni koalicijama i da još očekuju određene odgovore u okviru vremenskog roka koji su odredili a nakon toga uslijediće njegov konačni prijedlog.

Politički analitičar Sergej Sekulović ističe da mandatar primarno odgovara za rad Vlade, pa mu se mora omogućiti određeni manevarski prostor da realizuje svoju ideju i viziju.

“Ako se mandatar ograniči do te mjere da ne može da djeluje, onda on nije ono što bi predsjednik Vlade morao da bude”, kazao je Sekulović za Antenu M.
On vjeruje da će Krivokapić uspjeti da formira Vladu, ali da je pitanje koliko će ona trajati.

“Mislim da je primarni problem između Krivokapića i lidera DF-a u mogućnosti da bi, eventualno, neka partija čiji bi Krivokapić bio lider imala ozbiljne procente. Neke ankete i istraživanja pokazuju da je Krivokapić veoma popularan u crnogorskom društvu”, smatra Sekulović.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here