Zbog sumnje da nije prijavio tačnu imovinu, Agencija za sprečavanje korupcije ispituje da li je bivši poslanik i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, piše Pobjeda.

Mandić je nedavno, prema saznanjima Pobjede, priznao da je vlasnik pištolja koji je prošlog mjeseca pronađen nakon kafanske tuče u kojoj je akter bio njegov sinovac Danilo Mandić.

U imovinskom kartonu za 2020. godinu, koji je Mandić dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, nema podataka o tome daje funkcioner DF vlasnik pištolja za koji je u policiji tvrdio da je njegov. Iz ASK kažu da će zbog toga njegov imovinski karton biti predmet provjere.

“Agencija za sprečavanje korupcije je, nakon informacije koju ste iznijeli, pokrenula postupak utvrđivanja tačnosti i potpunosti podataka navedenih u Izvještaju o prihodima i imovini javnog funkcionera Andrije Mandića za 2019, nakon čega će donijeti odluku”, kazali su Pobjedi iz Agencije za sprečavanje korupcije.

U Zakonu o sprečavanju korupcije navedeno je da je javni funkcioner obavezan da da tačne i potpune podatke o prihodima koje stekne vršenjem djelatnosti. Ukoliko to ne učini, prema iston zakonu, funkcioner će bit kažnjen novčano od 500 do 2.000 eura.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here