Ako našim kolegama iz albanske liste „Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj“ nije problem da pređu preko svih onih stvari koje su toliko zla nanijeli albanskom narodu u Crnoj Gori i budu dio nove vladajuće većine, njima onda neka je srećan put, a narod će im odgovoriti što misli o tome – ocijenio je Mehmed Zenka, odlazeći ministar za ljudska i manjinska prava i predstavnik albanske koalicije „Jednoglasno“.

On je, u razgovoru za Pobjedu, naveo da vjeruje da će iz suprotnog tabora, a nakon određenog vremena provedenog u novoj vladi, i sami uvidjeti da se, zarad fotelja i pozicija, ne isplati žrtvovati ono najsvetije za jedan narod.
– Naša koalicija se odmah nakon izbora deklarisala da će biti konstruktivna opozicija. Taksativno smo naveli bitne razloge zbog kojih sebe ne vidimo kao dio nove većine sve dok ne vidimo ozbiljne promjene, kojih sada nema ni na vidiku – naveo je Zenka.
On je poručio i da je većinski dio nove vladajuće većine protiv svega onoga za što koalicija „Albanci odlučno“ i vodi političku borbu u Crnoj Gori.
– Što se tiče albanske liste „Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj“, oni neka vide sami sa sobom. Nama je nuđeno, a oni se sami nude. Prema našim saznanjima, oni su do sada već imali nekoliko razgovora i kontakata sa novom većinom. Ako oni mogu da pređu preko svih tih događaja koji su štetili nama Albancima, njima onda srećan put. Narod će da im da odgovor, a vrijeme će pokazati ko je u pravu – poručio je Zenka.
Dodao je i da im iz albanske koalicije „Jednoglasno“ žele svako dobro.
– Mi ćemo sa našim koalicionim partnerima nastaviti da branimo sve pozitivne rezultate koje smo postigli u interesu države Crne Gore i njenih građana. A gospoda iz koalicije „Jednoglasno“ će poslije nekoliko mjeseci učešća u toj novoj vlasti uvidjeti što su žrtvovali, mada ne sumnjam da to za njih predstavlja neki problem. Ono što je za nas nepremostivo, za njih je lako premostivo. To su dvije koncepcijske razlike u shvatanju bavljenja politikom između nas i njih – zaključio je Zenka.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here