Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić poručio je sa današnje konferencije za novinare da nijesu tačni navodi Evropske komisije da su rezultati Specijalnog državnog tužilaštva nezadovoljavajući. Poručio je da ostavku podnijeti neće i da će ostati na mjestu na kom je da vidi šta će se dešavati, a na današnjem presu je citirao Apostol Petra.

“SDT je od 2015. do 2020. podiglo 117 optužnica, od toga devet optužnih predloga, protiv ukupno 664 fizičkih i 152 pravna lica”, saopštio je Katnić.

Upitan da li će podnijeti ostavku zbog negativnog mišljenja nove parlamentarne većine o njemu, Katnić je kazao da nisu o njemu rekli ništa negativno.

“Nisam čuo da su članovu parlamentarne većine nešto rekli protiv mene osim onih koji su optuženi. Apostol Petar je 30 godina poslije Isusa napustio Rim i sreo Isusa i kaže mu -gdje idete Gospode: Idem u Rim da me ponovo razapnu. Ja ostajem ovdje da vidim šta će se desiti”, poručio je Katnić.

Nema dokaza da je vrh vladajuće partije učestvovao u slučaju Koverta

Odgovarajući na pitanje zašto u slučaju “Koverta” nema optužbi na račun vrha vladajuće partije, Katnić je odgovorio da nema dokaza da je vrh DPS-a u tome učestvovao.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here