Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić poručio je da su krivični postupci koji se vode protiv pojedinca- lidera političkog subjekta DF, sprovedeni u zakonom određenom postupku, u kom su optužnice Specijalnog državnog tužilaštva potvrđene od suda, te da su neke prvostepeno okončane osuđujućim presudama.

Istovremeno, podsjeća da je jedino mjesto na kom se može „napadati“ presuda – sudnica, a ne kroz paušalna i saopštenja puna neistina.

“Upravo zato se lidera DF-a pozivaju da iznesu sva svoja saznanja, ko i kada se interesovao kod Glavnog specijalnog tužioca u vezi sa tom presudom, uz napomenu da Glavni specijalni tužilac niti bilo koji drugi specijalni tužilac ne može znati, niti uticati na ishod postupka po žalbama lidera DF-a, koji je u toku pred Apelacionim sudom.Glavni specijalni tužilac, bez namjere da polemiše sa okrivljenima putem medija, ukazuje da je odgovornost svakog lica pred zakonom osnovno načelo modernih država, tako i odgovornost lidera političkih partija kao fizičkih lica, tužilaca i sudija.

Za sprovođenje tih postupaka postoje zakonom određeni nadležni državni organi. Mjesto za sprovođenje tih postupaka sigurno nijesu političke partije, a odgovornost ne utvrđuju lideri tih partija, bez obzira jesu li na vlasti ili su u opoziciji”, navedeno je u saopštenju SDT-a.

Iz DF-a su ranije saopštili da je Milivoje Katnić na sebi svojstven način izveo “otužni performans sa svojim sumnjivim saradnicima”, pokušavajući da strah i paniku, koju osjećaju zbog nadolazećih promjena.

“A kad je riječ o montiranim postupcima za tzv. “državni udar”, i pranje novca, koji se vode protiv čelnika i funkcionera Demokratskog fronta, DF smatra da Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović misle isto kao i Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, i sto trideset pet hiljada građana, koji su Koaliciji, okupljenoj oko DF-a, dali podršku da vodi ovu državu u naredne četiri godine,”naveli su u saopštenju.

Oni su pozvali Katnića da ukoliko ima neka druga saznanja da ih prezentuje crnogorskoj javnosti.

DF je, takođe, pozvao Katnića da saopšti crnogorskoj javnosti i da li je neko u prethodnih petnaest dana razgovarao sa njim, i raspitivao se o presudama liderima Demokratskog fronta kako bi ih eliminisao iz političkog života.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here