Milo Đukanović svakodnevno je na meti brojnih medija iz Srbije, koji spinuju javnost raznim lažnim vijestima, svakodnevnim anketama sa nekorektnim pitanjima, a u posljednje vrijeme u pomoć dozivaju i proročanstva u želji da crnogorski predsjednik, kako kažu “konačno padne”. Tako se nastavlja hajka na crnogorskog predsjednika, uz stalne ograde zvaničnika iz srpske vlasti koji tvrde da se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, pišu Dnevne novine.
Podsjetimo i ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić nedavno je izjavio da crnogorski predsjednik Milo Đukanović nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji i navodnoj velikosrpskoj državnoj politici, optužujući Beograd da se miješao u unutrašnje stvari te države.

“Ko to prijeti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori”, rekao je Dačić.

Srpski ministar, očigledno, ne smatra da je miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore stalno insistiranje medija iz Srbije, na smjeni Mila Đukanovića, i to na način kao da se radi o srpskom a ne crnogorskom predsjedniku.

Tako portal ALO! ispod svakog teksta o crnogorskom predsjedniku, a svi su sa negativnom konotacijom i obiljem lažnih vijesti, postavlja i anketu o Milu Đukanoviću. Tako se pitanja smjenjuju iz dana u dan. Jedno od njih je i “Da li će Đukanović odgovarati pred zakonom?” Sljedeće je “Da li će Milo pasti?”, a onda “Da li bi Milo Đukanović u Sahari želio da se bavi politikom?”

Ovaj portal je čak i nakon ubjedljive pobjede Đukanovića na predsjedničkim izborima za svoje čitaoce imao dva pitanja i to “Verujete li da će Milo Đukanović biti doživotni predsjednik Crne Gore?” i “Da li će Milo ostati predsednik Crne Gore?” “Najblaže” pitanje je bilo “Šta mislite o Đukanoviću i Crnogorcima u Srbiji?”

Ovakvih primjera ima dosta, a cilj tekstova je, očigledno, podizanje tenzija u Crnoj Gori. Tako propratni tekst za anketu u kojoj je pitanje građanima Srbije “Da li će Milo pasti?” pokazuje koliko je tim medijima važno da tenzije u susjednoj državi budu podignute.

“Na održanim parlamenarnim izborima opozicione koalicije “Za Budućnost Crne Gore” “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija” osvojile su većinu. Zbog takvih rezultata na izborima, među Milovim saveznicima zavladala je panika, jer je Đukanović izgubio podršku naroda, a građani Crne Gore već nedjeljama žive u neizvjesnosti” piše ALO!.

I tu nije kraj. Ovaj medij sada tumači i “ostavštinu” bugarske proročice Vangelije Dimitrove, poznatije kao Baba Vanga, i tvrdi da je predvidjela iseljavanje Crnogoraca u Saharu.

“Godine 2022. zahuktaće se pravi rat. Jedan vođa iz Azije biće svrgnut, a zbog bombardovanja njegove domovine, Evropi će odgovoriti nuklearnim napadom. Najstariji kontinent biće proliven krvlju. Zbog bombi ljudi će dobijati rakove na koži, razne tumore i otvorene rane, a do 2026. Crnogorci i još neki narodi sa našeg kontinenta biće iseljeni u Saharu, govorila je najpoznatija balkanska proročica Vanga iz Bugarske”, piše ovaj list, ne komentarišući da je i baba Vanga, ako j e tekst autentičan u šta treba sumnjati, i tada, za razliku od ALO!, Crnogorce nazivala narodom.

Sasvim je izvjesno da će nakon takvih tekstova i u narednom periodu predsjednik Crne Gore biti i dalje na udaru portala i štampe u Srbiji, i da će zvaničnici “prati ruke” i tvrditi da se ne miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore. Sigurno je i da će se Đukanović odbraniti od takvih napada, ali nema odgovora na pitanje koga će ti mediji napadati kada on ne bude predsjednik? Crnu Goru?

Šta je Milo platio?

Jasno je da crnogorski predsjednik podiže čitanost portala u Srbiji i da zbog toga oni svakodnevno objavljuju informacije o njemu.

Da se, najčešće, radi o lažnim vijestima govori upravo naslov teksta o bugarskoj proročici. ALO je dao naslov “Milo Đukanović platio da sazna strogo čuvane tajne proročanstva baba Vange: Crnogorci će biti prognani u Saharu!”, ali nigdje u tekstu ne piše da je Đukanović bilo šta platio niti da njega ima u proročanstvima.

Klasična lažna vijest.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here