Dom zdravlja Podgorica, od danas je otvorio i treći Kovid centar za odrasle u zdravstvenom objektu Centar (zgrada VMC, preko puta stadiona), zbog, kako je navedeno, sve većeg priliva pacijenata, koji se javljaju sa simptomima koji upućuju na virus Kovid i smanjenja gužvi ispred ambulanti.

Trenutno, u sklopu Doma zdravlja Podgorica, odrasli pacijenti suspektni na ovaj virus, osim u objektu Centar, mogu se pregledati u Kovid centrima u Tološima, na Zlatici, gdje se nalazi i Covid centar za djecu.

“Građani svoje zdravstvene tegobe i simptome koji upućuju na infekciju Kovid virusom mogu prijaviti na brojeve telefona: 067/ 071-846; 067/ 083-554; 067/ 709-607”, navedeno je u saopštenju.

Na pozive, kako su saopštili, javlja se isključivo ljekar koji ih upućuje na dalje korake, u zavisnosti od simptomatologije.

Dom zdravlja je organizovao i kućne posjete za pacijente suspektne i pozitivne na Covid, tako da je obezbijeđeno sedam medicinskih ekipa, koje čine izabrani doktor i medicinska sestra/tehničar, koji svakodnevno zbrinjavaju sve sugrađane kojima je potreban ovaj vid zdravstvene usluge.
“Kako bi izbjegli veće gužve u i ispred zdravstvenih objekta, za sve pacijente koji koriste usluge portala e zdravlje, odnedavno je omogućeno da ne dolaze u objekte Doma zdravlja Podgorica, već da putem ove aplikacije naruče redovnu terapiju, koju će im elektronski propisivati dva ljekara, koji su angažovani isključivo za taj posao.

Dom zdravlja Podgorica sve ove aktivnosti sprovodi u cilju suzbijanja širenja epidemije izazvane korona virusom i još jednom apelujemo na sve građane da budu odgovorni, poštuju propisane mjere zaštite, nose maske, drže fizičku i socijalnu distancu i održavaju ličnu higijenu, jer samo na taj način možemo da se izborimo sa ovim virusom, koji iz dana u dan odnosi sve vise ljudskih života”, zaključeno je u saopštenju.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here