Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću čestitku povodom izbora za predsjednika parlamenta, uputio je kopredsjedavajući Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP) Vladimir Bilčik.

„Želio bih da Vam čestitam na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore. Kao kopredsjedavajući Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP), takođe bih želio da Vas uvjerim u moju podršku evropskom putu Crne Gore. U duhu dobre saradnje između Evropskog parlamenta i Skupštine Crne Gore, radujem se što ćemo tokom nastupajućih mjeseci zajedno raditi na nastavljanju sjednica POSP-a“, naveo je Bilčik u čestitki.
Bečić je u odgovoru na čestitku, istakao da će Crna Gora odgovorno nastaviti sa reformskim procesima i ispunjavanju zadataka u pregovaračkom procesu kako bi u bliskoj budućnosti postala naredna članica Evropske unije.
„Sa zadovoljstvom prihvatamo činjenicu da je Evropska unija odlučna u nastojanju da promoviše proces proširenja kao nezamjenjiv, što predstavlja značajan podsticaj za dalju demokratizaciju zemalja Zapadnog Balkana“, naveo je Bečić.
Predsjednik Skupštine je izrazio posebno zadovoljstvo povodom saradnje u okviru Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP), koji će, kako je naveo, nesumnjivo doprinijeti boljem razumijevanju obaveza naše države u pretpristupnom zahtjevnom periodu.

Predsjednik Parlamenta Grčke Konstantin An. Tasulas (Constantine An. Tassoulas), je u lično i ime poslanika Parlamenta Grčke uputio čestitku Aleksi Bečiću povodom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore.
„Uvjeren sam da ćete iz vašeg visokog doma značajno doprinijeti unapređenju međunarodne parlamentarne saradnje i daljem jačanju bilateralnih odnosa naših država“, naveo je Tasulas u čestitki i dodao da će Grčka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji.
Bečić je, uz riječi zahvalnosti na upućenoj čestitki, izrazio zadovoljstvo bliskim i sadržajnim odnosima Crne Gore i Grčke i
sveobuhvatnim mogućnostima za njihovo dodatno unapređenje. Takođe, on je zahvalio Grčkoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori na planu evropskih i evroatlantskih integracija.
„Želim da istaknem da smo u skladu sa politikom Crne Gore da promoviše politiku mira i saradnje u regionu, spremni za druge oblike saradnje, sa posebnim akcentom na parlamentarnu saradnju, u interesu političke stabilnosti i ekonomskog razvoja naše dvije prijateljske države.
Crna Gora će nastaviti da sa punom odgovornošću istrajava u reformskim procesima u cilju prosperiteta naše države i regiona u cjelini“, istakao je Bečić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here