Od posljledica koronavirusa u Beranama i Baru u posljednja 24 sata preminula su tri pacijenta, saopštili su čelni ljudi opštih bolnica u tim gradovima.
Radiju Crne Gore je saopšeno da su u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa u Opštoj bolnici u Baru preminula dva pacijenta, dok je jedan pacijent preminuo u beranskoj Opštoj bolnici.
Direktor barske Opšte bolnice Dragoslav Tomanović kazao je našem radiju da se u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je inače kovid bolnica za primorje, liječi 69 pacijenata.
“Od toga je devet na jedinici intenzivnog liječenja i oni su životno ugroženi. Pet pacijenata je na mehaničkoj ventilaciji, respiratoru. Tokom jučerašnjeg dana su nam. nažalost. dva pacijenta koja su bila na respiratoru preminula. Jedan je 1949, a jedan 1969. godište”, rekao je Tomanović za Radio Crne Gore.
Dr Milovan Živković kazao je da je situacija u Beranama posljednjih dana povoljnija. Preminuo je, međutim, jedan pacijent.
“Bio je 1963. godište, imao je niz komorbiditeta i imao je posljednjih dana tešku kliničku sliku. Još su nam četiri bolesnika vitalno ugrožena”, rekao je Živković.
Pet pacijenata životno je ugroženo, dok su tri kovid bolesnika skinuta sa respiratora u Opštoj bolnici Nikšić, saopštio je za Radio Crne Gore direktor te ustanove Ilija Ašanin.
“Na današnji dan imamo 82 pacijenta sa težom kliničkom slikom. To su obostrane intersticijalne upale pluća. Imamo pet pacijenata koji su žiotno ugroženi, nalaze se u jedinici intenzivne njege, ni jednog na respiratoru. Tri pacijenta smo skinuli sa respiratora, i dalje su ugroženi, ali su stabilnih vitalnih parametara. Ostali pacijenti su stabilno i dobro se osjećaju”, kazao je Ašanin.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here