Koliko je zaista iPhone 12 čvršći od iPhone 11 modela? Da li je u pitanju samo marketinški trik, ili je ovaj segment zaista unaprijeđen.

Za sve one koji su se ovo zapitali, a nemaju načina da provjere, tu je Aron Ho, sa YouTube kanala Mobile Reviews Eh.

Ukoliko ne pratite njegov kanal, on se bavi isprobavanjem djelova mobilnih telefona, kako bi mogao da preporuči svojim gledaocima šta je najbolje za njihove uređaje. Ovaj put je riješio dilemu upravo u vezi sa izdržljivošću najnovijih Apple modela.

Odlučio je da to uradi tako što će uzeti mjerač sile, i onda da izmjeri koliko je potrebno za slamanje kućišta iPhone 11 telefona, pa zatim i za iPhone 12.

Rezultat je sljedeći: da bi se probilo kućište (odnosno, ekran) kod iPhone 11, potrebno je 352 N (Njutna). Da li se slomio ekran kod iPhone 12 modela, neophodna je dosta veća sila – čak 443 N.

Reklo bi se da je, bar na osnovu ovog testa, Apple zaista napravio pomak u čvrstini keramičkog kućišta, i da nije u pitanju puka reklama.

Cio test, uključujući i to kako su se ova dva modela snašla pri provjeri izdržljivosti ekrana (grebanje raznoraznim alatima), možete da pogledate u video-snimku.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here