Nemili događaj koji se odigrao u nedjeljuj ujutro u naselju Pečurice kada je došlo do pucnjave u konobi “Makina Vučinić” otvorio je juče kod barskih ugostitelja dvije teme- selektivno radno vrijeme ugostiteljskih objekata dok hara epidemija virusa korona i dopunski rad pripadnika policije. Prema mjerama NKT-a zbog virusa korona, svi ugostiteljski objekti u Baru moraju biti zatvoreni do ponoći, a pucnjava u lokalu u naselju Pečurice desila se tri sata nakon fajronta.

Načelnik Komunalne policije Dejan Škerović za Dan kaže nije bilo prigovora da taj objekat radi.

“U subotu veče bila je gužva u gradu, pa službenici nisu stigli poći do Dobre Vode i provjeriti da li je taj ugostiteljski objekat zatvoren”, navodi Škerović.

Međutim, dok su komunalni inspektori kontrolisali radno vrijeme u centru grada, dvojica pripadnika Uprave policije bili su na licu mjesta u pomenutoj konobi. Postavlja se pitanje da li su policajci bili u obavezi da pozovu Komunalnu policiju i na vrijeme zatvore konobu u kojoj se dogodilo dvostruko ranjavanje, tri sata nakon što je lokal morao biti zatvoren.

Prema saznanjima Dana iz policije, povrijeđeni policajac Aleksandar Đurđić i njegov kolega S.K. nisu bili na službenoj dužnosti kada je on ranjen, već je moguće da su obezbjeđivali ovaj objekat.

“Za svaki vid dopunskog angažovanja pripadnika Uprave policije potrebno je pribavljanje pisane saglasnosti direktora Uprave policije, ukoliko se takva djelatnost ne kosi sa Kodeksom policijske etike i ukoliko je ta djelatnost zakonski utemeljena”, saopštili su za Dan iz Uprave policije i dodali da se utvrđuju okolnosti boravka policijskih službenika u navedenom ugostiteljskom objektu.

Barska policija i dalje traga za Baraninom Branislavom Đukićem (36) zbog sumnje da je u nedjelju ranio odbornika i predsjednika mladih DPS-a Boža Jankovića i policajca Aleksandra Đurđića. Upotrebi vatrenog oružja tri sata iza ponoći navodno je prethodila svađa Đukića i vlasnika konobe „Makina Vučinić”. Zdravstveno stanje dvojice ranjenih je stabilno.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here