Policijski inspektori saslušali su direktoricu cetinjske bolnice “Danilo I” Sonju Radojičić i medicinsko osoblje koje je liječilo mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija – potvrđena je Anteni M iz više nezavisnih izvora informacija koji je objavilo nekoliko crnogorskih glasila.

Saslušanje je obavljeno radi provjere da li su procedure tretmana sprovedene u skladu sa pravilima medicinske struke i preporukama IJZ.

Kako saznajemo, sumnja se da je mitropolit SPC Amfilohije testiran prvi put još 1. oktobra pod lažnim imenom, a nakon toga, kada je nedvosmisleno utvrđeno, da je Amfilohije korona pozitivan, njemu su iz bolnice “Danilo I” dopremali u manastirske odaje ljekove i kiseonik. Umjesto u bolnici, sumnja se, Amfilohije je liječen u Cetinjskom manastiru, što je i dovelo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

Nesavjesno liječenje je djelo obuhvaćeno u krivičnom zakoniku Crne Gore i to u članom 290 KZ “Nesavjesno pružanje ljekarske pomoći” i članom 292 KZ “Neukazivanje ljekarske pomoći”.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here