Članovi Administrativnog odbora danas bi, na prvoj sjednici, trebalo da izaberu zamjenika predsjednika tog tijela. Mjesto zamjenika predsjednika Odbora trebalo bi da pripadne DPS-u kao najjačoj opozicionoj partiji u parlamentu, a prema nezvaničnim najavama, to bi mogao biti Luiđ Škrelja, koji je predsjedavao Odborom u prošlom sazivu.

Iz DPS-a, međutim, nijesu Pobjedi potvrdili tu informaciju, već su kazali da se do sjednice Odbora neće oglašavati ovim povodom.

Osim Škrelje, u Odboru iz DPS-a su Daliborka Pejović i Suzana Pribilović.

Odbor bi danas trebalo da počne postupak za utvrđivanje kandidata za sastav stalnih odbora u Skupštini, kao i da donese rješenja o prestanku prava na zaradu, zbog prestanka funkcije poslanika.

Razmatraće i zahtjeve pojedinih poslanika prošlog saziva za ostvarivanje prava na nadoknadu nakon prestanka funkcije.

Nadoknadu je tražilo 17 poslanika.

Kako su mediji objavili, to su: Nada Drobnjak (DPS), Zvonko Vuković (DPS), Mirsad Murić (DPS), Branka Tanasijević (DPS), Maja Bakrač (DPS), Filip Vuković (DPS), Sanja Pavićević (DPS), Milorad Vuletić (DPS), Nada Nenezić (DPS), Ana Nikolić (DPS), Žana Filipović (DPS), Momčilo Martinović (DPS), Ranko Krivokapić (SDP), Džavid Šabović (SDP), Budimir Aleksić (DF), Aleksandra Vujičić (DF) i Ljiljana Đurašković (DF).

Odbor će, kako je najavljeno, donijeti rješenja o zaradi za poslanike u Skupštini Crne Gore novog saziva, koji profesionalno obavljaju funkciju.

Predviđen je i dogovor o zakazivanju posebne sjednice u vezi sa ostvarivanjem poslovničkih nadležnosti, metodu rada i o različitim gledištima poslaničkih klubova na ulogu i funkciju Administrativnog odbora.

Skupština je za predsjednika Administrativnog odbora izabrala Miluna Zogovića iz DF-a.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here