Rijana je prije nekoliko dana održala modnu reviju svoje kolekcije donjeg veša, a tok prilikom je puštena pjesma “Doom”, Koko Kloi, koja sadrži hadis.

Hadis je pouka koju je prorok Muhamed govorio za svog života i smatra se svetim. Sporni dio u piesmi je ubrzan, ali oni koji znaju o čemu se radi lako su ga prepoznali.

Na društvenim mrežama muslimani od Rijane traže izvinjenje za ovaj, kako kažu, nepromišljen čin koji ih je duboko povrijedio, poigravajući se s onim što im je sveto.

“Velika sramota i propust”, “Godinama si bila u vezi s muslimanom, pa bi morala znati bolje od ovoga”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Povodom ovih kritika, oglasila se i Rijana na svom Instagram storiju i izvinila se svima koje je povrijedila.

“Željela bih da se zahvalim Muslimanskoj zajednici za skretanje pažnje na veliki propust, koji je nažalost bio uvrijedljiv na našoj skoro održanoj reviji. Prije svega bih htjela da se izvinim zbog ove realne, ali nesmotrene greške. Razumijemo da smo povrijedili mnogo Muslimanske braće i sestara, a ja sam nevjerovatno obeshrabrena zbog ovoga! Ne igram se ni sa kakvim oblikom nepoštovanja prema Bogu ili religiji, tako da je upotreba ove pjesme za našu reviju jako neodgovorna. Idemo dalje i pobrinućemo se da se ovakve greške ne ponavljaju više. Hvala Vam na Vašem oproštaju i razumijevanu”, napisala je pjevačica na ovoj društvenoj mreži.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here