Izvor blizak Bijeloj kući kazao je da je predsjednik SAD Donald Tramp primao kiseonik prije nego što je hospitalizovan zbog koronavirusa, piše CNN.

“On je definitivno dobijao kiseonik”, rekao je izvor i potvrdio da se to dogodilo u petak.

Drugi izvor za koji CNN tvrdi da je dobro upoznat s njegovim zdravstvenim stanjem i ranije je potvrdio da Tramp nije još na putu sigurnog oporavka od Kovida-19 i da su neki od njegovih vitalnih znakova u posljednja 24 sata bili jako zabrinjavajući.

Ocjena tog izvora u suprotnosti je s mišljenjem ljekarskog tima koji je na konferenciji za medije danas utvrdio da je američki predsjednik “veoma dobro”.

Jedan od tih ljekara rekao je da im je Tramp kazao: “Osjećam se kao da bih mogao danas odšetati odavde”.

Izvor, koji je želio da ostane neimenovan, rekao je da će narednih 48 sati biti kritično kada je riječ o Trampovu zdravlju.

Tramp je u petak smješten u vojnu bolnicu Voltr Rid nedaleko od Vašingtona, nekoliko sati nakon što je potvrđeno da je obolio od Kovida-19.

Ljekar Bijele kuće Šon Konli rekao je novinarima ispred bolnice da Tramp nema problema s disanjem i da trenutno ne dobija kisenonik.

“Tim i ja smo veoma zadovoljni predsjednikovim napretkom”, rekao je. Nije želio da kaže kada bi Tramp mogao biti pušten iz bolnice.

Bijela kuća je objavila da će Tramp (74) raditi u posebnom apartmanu bolnice idućih nekoliko dana iz predostrožnosti.

jutarnji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here