LAVICE DANAS PROTIV DANSKE

Crna Gora od 16 sati u Randersu će igrati protiv domaćina Danske u drugom meču na turniru “Zlatna liga”.

Oba tima su poražena na startu turnira – “lavice” su izgubile od Francuske, dok je Norveška bila bolja od našeg narednog rivala na prestižnom turniru.

U duelu protiv domaćina turnira, koji će biti protivnik i na Evropskom prvenstvu u decembru

Imale su „lavice” i periode dobre igre protiv Francuskinja, ali ih je prazan hod od 10. minuta do kraja poluvremena, kada su postigle samo gol iz igre, na kraju koštao ubjedljivog poraza.

“Sve greške koje smo pravile su donekle bile i za očekivati, pogotovo protiv Francuske, koja je izuzetno jaka i kvalitetna reprezentacija. Poslije svih problema koje smo imale – pauze zbog koronavirusa i uvođenja u sistem nekih igračica koje prvi put igraju u dresu reprezentacije, te da nam je ovo prva akcija od decembra prošle godine i Svjetskog prvenstva u Japanu – nedostaci su normalni u ovom periodu. Ne smijemo da zaboravimo da smo imale i jako kvalitetnih stvari u igri. Treba samo da gledamo naprijed i da se spremamo za nešto što nas čeka”, kazala je krilo Majda Mehmedović.

Našu selekciju u decembru čeka Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj. Ali, prije toga – duel sa Dankinjama, pa u nedjelju protiv Norvežanki.

“Čeka nas Danska, koja je u prvom kolu izgubila od Norveške. I to je izuzetno kvalitetna reprezentacija koja mnogo trči, što nama u ovom periodu ne odgovara, jer smo imale dosta problema, još se neke djevojke vraćaju u ritam. Biće veoma teško, ali tu smo da učimo. Danska ima jako mladu ekipu, u drugačijem je sastavu i sa drugim selektorom. Vjerovatno se i one uigravaju, a to je reprezentacija koja nas je pobijedila na prethodnom prvenstvu. Dankinje su mnogo jake i u odbrani i u napadu, pogotovo u tranziciji, tako da će biti izuzetno teška utakmica”, jasna je Mehmedovićeva.

Cilj je da tim Pera Johansona uprkos brojnim problemima i izostanku gotovo pola tima, kroz ovaj turnir napravi dobru uvertiru za Evropsko prvenstvo.

“Jako je teško sve organizovati, nikad ne znamo u kojem sastavu ćemo biti. Imamo ožiljaka od korone, samo se nadam da ćemo za Evropsko prvenstvo sve biti spremne i da ćemo dati maksimum u kojem god sastavu da nastupimo”, zaključila je Mehmedović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here