Povodom zabrinjavajućeg epidemiološkog stanja odnosno porasta broja inficiranih u Opštini Ulcinj, održan je vanredan sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojim je rukovodio predsjednik opštine Loro Nrekić, koji je iznio nezadovoljstvo sa nepridržavanjem epidemioloških mjera koje su donijeli Nacionalno koordinaciono tijelo i Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

“Na sastanku je konstantovano da su porastu broja inficiranih doprinjela masovna okupljanja koja su organizovana povodom svadbenih veselja, te naveli potrebu za restriktivnije kontrole i sankcionisanja prema neodgovornim pojedincima”, saopšteno je iz opštine.

Iz Doma zdravlja je saopšteno da se svakodnevno testiraju 30 do 50 sugrađana i da uskoro očekuju nabavku brzih testova, koji će u dobroj mjeri ubrzati proces testiranja.

Nrekić je pozvao sve relevantne službe uključene u sprovodjenju i kontroli mjera, komunalnu policiju, upravu policije i druge nacionalne inspekcijske službe da međusobnom koordinacijom počnu po potrebi sa sprovođenjem represivnijih mjera, kontrolom radnog vremena i pridržavanja distance u ugostiteljskim objektima kao i sprečavanju organizovanja bilo kakvih okupljanja.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here