Fudbaleri Crne Gore večeras igraju derbi grupe 1 Lige C, gledajući dosadašnji učinak naše reprezentacije i Luksemburga.

,,Sokoli“ imaju tri pobjede, naredni protivnik jednu manje. Ipak, prethodni duel ove dvije selekcije pokazao je da Luksemburg nije nimalo naivna ekipa.

– Utakmica je jako važna i kada bismo stigli do tri boda, završili bismo veliki dio posla. Moraćemo da se adaptiramo na protivnika, na teren, na situaciju… Sve dok se sve ne završi matematički, nema igranja pokera sa situacijom na tabeli, rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

Crna Gora je na gostovanju Luksemburgu došla do minimalnog trijumfa golom iz jedanaesterca u posljednjim trenucima meča.

Hadžibegić smatra da sve zavisi od igre Crne Gore.

– Samo da mi budemo onakvi kakvi možemo… Luksemburg ima dobar tim, radi se o iskusnoj ekipi, igračima koji igraju Ligu šampiona, ima strance sa svih strana, tako da ne smijemo da upadnemo u njihovu zamku. Ne prihvataju da su favoriti, ali su dobra ekipa i njihov cilj je da idu u Ligu B, baš kao što je i naš. Ne treba ništa najavljivati, već da odradimo posao ozbiljno kao i do sada. Imamo devet bodova, vjerujemo u sebe i najbolji ,,sokoli“ su tu, poručio je Hadžibegić.

Crnogorski fudbaleri prvi međusobni duel na stadionu Žozi Bartel dobili su 1:0, a na polovini takmičenja u grupi imaju maksimalan učinak.

Savladali su u gostima i Kipar 2:0, dok su protiv Azerbejdžana slavili u Podgorici 2:0.

Luksemburg je, osim poraza od crnogorske selekcije, upisao pobjede protiv Azerbejdžana 2:1 i Kipra 2:0.

Utakmica se igra od 20.45.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here