Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, prema evidenciji policije bezbjednosno interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana”, jedan je od rijetkih koji se nalazi na slobodi a nije mu izrečena mjera nadzora, obaveznog javljanja OB Kotor ili oduzimanja putnih isprava. Može se reći da je prvi “slobodni” vođa klana koji može potpuno bez ograničenja da se kreće, piše Dan.

Vukotić je 28. jula napustio spuški zatvor nakonukidanja pritvora. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a na teret mu se stavljalo i da je pucao na Tamaru Zvicer, ali je oslobođen optužbi.

“Obavještavamo Vas da ovaj sud prema navedenom licu nije odredio nijednu mjeru nadzora”, odgovorila je na pitanje Dana savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Na pitanje da li je Vukotiću ograničeno kretanje i izrečena obavezna mjera javljanja i da li su mu oduzeta lična dokumenta, iz podgoričkog Višeg tužilaštva nedavno su odgovorili da su u predmetu formiranom protiv tog Kotoranina, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, donijeli naredbu o obustavi istrage.

Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

I Slobodan Kašćelan, navodni vođa suparničkog “kavačkog klana” i Jovan Vukotić nalaze se na slobodi. Dok vođa “kavčana”ima obavezu da se javlja kotorskoj policiji i ne smije da napušta državu, odnosno Kotor, a uz to ima i elektornski nadzor, Vukotić se slobodno kreće.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here