Petru Mujoviću koji je u srijedu uhapšen zbog pokušaja likvidacije vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića iz Kotora danas je u kotorskom Osnovnom sudu određen pritvor do 30 dana ali zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević, a prenosi Pobjeda.
Mujoviću je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela u odnosu na krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja a koje je u nadležnosti kotorskog Osnovnog suda.

Sa druge strane, prikupljanjem dokaza u istrazi pokušaja likvidacije Vukotića bavi se specijalno tužilaštvo.
Mujović je tokom kriminalističke obrade priznao policiji da je došao ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor sa namjerom da ubije Vukotića.

Mujović je uhapšen u srijedu ispred zgrade kotorske policije gdje su ga policajci kontrolisali i pronašli pištolj. Osim pištolja, od njega je oduzet i kriptovani telefon, što, smatraju istražitelji, ukazuje da je ubistvo bilo isplanirano i da je učestvovalo više osoba.

Tokom ispitivanja Mujović je priznao da je namjeravao da ubije Vukotića, ali mu je, za sada, stavljeno na teret krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Ispričao je da je znao da je Vukotić sa još nekoliko osoba u policiji na informativnom razgovoru i čekao ga je da izađe i ubije ga.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here