Kristijano Ronaldo zbog koronavirusa propušta utakmicu Portugala protiv Švedske u Ligi nacija te tri meča Juventusa, ali izvjesno je i onaj četvrti, najatraktivniji.

Njegov klub na glavnu zvijezdu neće moći da računa protiv Krotonea i Verone u Serie A te protiv kijevskog Dinama u Ligi šampiona.

Ronaldo će gotovo sigurno propustiti i utakmicu koju fudbalski svijet nestrpljivo čeka od žrijeba grupa LŠ.

On je spojio Juventus i Barselonu, koji prvi derbi grupe Lige šampiona igraju 28. oktobra. Dvije i po godine otkako su Ronaldo i Mesi posljednji put igrali jedan protiv drugog, sada su prvi put trebali da imaju dvoboj u grupnoj fazi LŠ.

To je, dakle, 15 dana nakon što je Ronaldu test na koronu bio pozitivan i on se može oporaviti do utakmice. Međutim, pravila UEFA su takva da igrač zaražen koronom koji želi da igra na utakmici mora najmanje neđelju dana prije tog meča da pošaljw UEFA ljekarsku dokumentaciju koja dokazuje da je izliječen.

Tada UPAP, UEFA služba za protokol, po prijemu, dokumentaciju šalje na analizu i onda slijedi eventualno odobrenje.

Ronaldu, dakle, slijedi trka s koronom i vremenom ako misli da igra protiv Barselone i Mesija. Taj meč je za 15 dana, ali on mora biti zdrav već za osam dana, 21. oktobra.

Zato se čini da će za veliki dvoboj s Mesijem morati da pričeka 8. decembra, kada Juventus i Barselona igraju drugi put u grupi LŠ.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here