Hrvatski carinici juče su oduzeli oko 17,5 kilograma marihuane na graničnom prelazu Karasovići na Debelom Brijegu. Droga je pronađena u rezervnom točku autobusa u kojim su se nalazila dvojica albanskih državljana, koji su pokušavali ući u Hrvatsku, saopštila je hrvatska policija.

“Juče (10. novembra) je u ranim jutarnjim satima ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupio autobus albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak, a s kojim se u vozilu nalazio i 36-godišnjak, obojica državljani Albanije”, navodi se na sajtu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Tokom obavljanja granične kontrole policijski službenici Stanice granične policije Gruda sa službenicima carine posumnjali su na krijumčarenje droge zbog čega je zatražen nalog za pretragu vozila.

“Pretragom je u rezervnom točku autobusa pronađeno 12 PVC vreća u kojima se nalazila droga marihuana, ukupne težine 17,450 kg. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su spomenuti albanski državljani počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, te su uz krivične prijave predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske”, saopšteno je iz hrvatske policije.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here