U centru Beča večeras su ispaljeni hici kod sinagoge. Po prvim informacijama, napadač je pucao na policajca koji je čuvao sinagogu i koji je životno ugrožen.

U toku je policijska akcija, a list “Kurijer” navodi da je ubijeno najmanje sedam ljudi. Drugi izvori pak navode da je više povrijeđenih, ali i da napadač nije bio sam, već da ih je bilo više.

Jedan od njih se, kako piše “Kronen cajtung”, navodno raznio aktiviranjem eksplozivnog pojasa. Moguće je da su preostali napadači u bijegu, pošto postoje informacije da ih je bilo troje.

“Postoji nekoliko povrijeđenih osoba”, objavila je policija na Tviteru uz poziv svim građanima da ukoliko imaju neke snimke napada, šalju ih policiji, a ne objavljuju po društvenim mrežama.

“Na licu mjesta smo svim raspoloživim snagama. Molimo vas da izbjegavate sve javne trgove u gradu”, navodi se u objavi policije.

Bečka policija je objavila i da se okolnosti incidenta i dalje utvrđuju.

S druge strane na društvenim medijima su se već pojavili snimci navodnih napadača, kao i informacija da je jedan savladan.

Građanima su uputili apel da se drže dalje od tog područija. Mediji javljaju da je počinilac još u bjekstvu i da se za njim traga.
Unutrašnja bezbjednost jevrejske verske zajednice u Austriji apelovala je na sve jevrejske građane da ne napuštaju svoje stanove ili kuće.

Lokalni mediji prenose da ljudi masovno bježe iz tog dijela grada nakon što su čuli pucnjavu, a policija obezbjeđuje cijelo područje.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here