UPRAVA POLICIJE NAKON SASTANKA SA PREDSTAVNICIMA SLUŽBI

Predstavnici bezbjednosnih službi Kosova i Albanije potvrdili su direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću da ne postoje operativna saznanja ni konkretne informacije o ugroženosti bilo kog crnogorskog građanina ili političkog lidera. Veljović je od kolega iz te dvije zemlje zatražio informaciju o tome da li imaju saznaja da bilo kom građaninu ili nosiocu odgovornih političkih funkcija prijeti opasnost od kriminalnih klanova sa područja Kosova i Albanije, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Veljović i pomoćnik direktora za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović danas su se, na incijativu crnogorske policije sastali sa kolegama iz Albanije i Kosova – Fatmirom Bajramijem iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala policije Kosova i sa Toninom Vocajem, pomoćnikom direktora za Sektor kriminalističke policije albanske policije.

“Tema sastanka je bila konkretna saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Veljović je snažno podržao kontinuitet partnerskih odnosa sa policijskim službama Albanije i Kosova i izrazio otvorenost i spremnost crnogorske policije da nastavi sa razvijanjem kvalitetnih i profesionalnih odnosa.

“Konstatovani su značajni rezultati u sprečavanju ilegalnog prometa narkotika, sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i ciljanih potraga u odnosu na izvršioce teški krivičnih djela koje potražuju službe bezbjednosti. Predstavnici tri policije su razgovarali o uspješno relazovanim dosadašnjim akcijama i o pokretanju novih zajedničkih operativnih aktivnosti te je iskazana puna spremnost da se obavještajne informacije koje se tiču efikasnije borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa razmjenjuju na dnevnoj osnovi”, saopšteno je iz Uprave policije.

Lazović je zajedno sa svojim saradnicima održao operativni sastanak sa predstavnicima delegacija albanske i kosovske policije.

“Dogovoreni su dalji koraci u realizaciji zajedničkih operacija koje će pospješiti efikasnije sprovođenje kriminalističkih istraga teškog i organizovanog kriminala na teritorijama ove tri zemlje što će sveukupno doprinijeti regionalnoj bezbjednosti”, zaključuje se u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here