Bošnjačko nacionalno vijeće u Crnoj Gori uručilo je medicinsku opremu Domu zdravlja u Rožajama u vrijednosti 6.800 eura.

Kako se navodi u saopštenju, donirana je infuziona pumpa, savremeni 12-to kanalni EKG aparat sa pacijent monotorom i pratećim repro materijalom, koncentrator kiseonika te 120 sterilnih mantila za Covid ambulantu.

Direktor doma zdravlja, Jaho Pepić, zahvalio je donatorima, predsjedniku Vijeća Ejupu Nurkoviću i instituciji koju predstavlja, kazavši da će nova medicinska oprema u mnogome olakšati rad internog odjeljenja i samog Doma zdravlja.

Između ostalog, istakao je, da je Dom zdravlja sa svim svojim ljudskim i tehničkim kapacitetima, na raspolaganju građanima Rožaja u cilju očuvanja kolektivnog zdravlja stanovništva Rožaja.

“Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, Ejup Nurković, istakao je zahvalnost prijateljima iz BiH i Rijasetu IZ-e, koji su uvažili zahtjev Vijeća i podržali akciju pomoći zdravstvenim institucijama na sjeveru Crne Gore u obezbjeđivanju neophodne medicinske opreme u vrijeme pandemije COVID-19.

Između ostaloga, Nurković je kazao, da će BV u saradnji sa ostalim institucijama, uz primarnu funkciju Vijeća, nastaviti da inicira i realizuje ovakve i slične projekte u cilju poboljšanja uslova života i zdravlja građana”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik SO Rožaje i član Vijeća, Almir Avdić, zahvalio je donatorima i Rijasetu IZ-e u BiH, naglasivši da ovakve akcije ohrabruju i podsjećaju, da još postoje ljudi i institucije koje su spremne da daju podršku kada je ona potrebna, posebnu u vrijeme pandemije koronavirusa.

Dr Cena Kajević, specijalista interne medicine, čijem odjeljenju je donirana medicinska oprema, zahvalio se u ime Doma zdravlja, medicinskog osoblja i u ime građana Bošnjačkom vijeću u Crnoj Gori, rekavši da će donirana oprema biti od izuzetne koristi što će se odraziti i na kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga pacijentima u Rožajama.

“Sljedeće dvije donacije biće uručene narednih dana Hitnoj medicinskoj službi u Rožajama te Zdravstvenoj stanici u opštini Petnjica što će uz postojeće ukupno činiti 10.000 eura, kazao je predsjednik Vijeća, Ejup Nurković i naglasio, da je Vijeće u proteklom periodu od obezbijeđenih donacija i dijelom iz ličnih sredstava, doniralo preko 20.000 eura”, zaključuje se u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here