Budvanska policija uhapsila je sinoć Boža Radovića (50) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Radović je, kako se sumnja, putem društvenih mreža pozvao i organizovao okupljanje oko 80 građana kod stadiona Mogren suprotno mjeri koja je donijeta od strane Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti”, saopšteno je iz Uprave policije.

On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Nekoliko desetina građana sa crnogorskim obilježjima protestovalo je glavnim gradskim bulevarom.

Protest je predvodio Božo Radović “spartanac”, koji je prošlog vikenda, kako prenose crnogorski mediji, iritiran činom vladajuće budvanske garniture da položi vijenac na spomen ploču “oslobodocima iz 1918” pozvao Crnogorce, u znak protesta zbog falsifikovanja crnogorske istorije, zatvore za saobraćaj na neko vrijeme kružni tok u Budvi.

Okupljeni su prvo prošetali glavnim budvanskim bulevarom, a potom se okupili kod Starog grada.

“Budva i Crna Gora su i naši koliko i vaši. Kad kažem naš, mislim svih nas, bez obzira kako se osjećali Crnogorci, Srbi, Albanci, Bošnjaci, Hrvati. Nema veće svetinje od porodice i zemlje”, rekao je Radović sinoć okupljenima ispred Starog grada.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here