Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak se javno oglasila pozivajući Ministarstvo kulture da sankcioniše isticanje crnogorske zastave na poslovnoj zgradi u kojoj se nalazi sjedište kompanije Bemax. Narodna poslanica je iz svog ugla tumačila Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti sa namjerom da dezavuiše javnost i patriotski gest Bemaxa predstavi kao zloupotrebu državnih simbola, saopštili su danaz iz Crnogorske kulturne mreže.

“Poslanica Bošnjak bi kao član zakonodavnog doma trebala da ima elementarno znanje kada je u pitanju Zakon na koji se poziva u kojem se kaže da je upotreba grba i zastave dozvoljena svuda đe se ne narušava dostojanstvo i ugled Crne Gore. Gest isticanja crnogorske zastave na fasadi poslovne zgrade se niukom slučaju ne može smatrati kao nepoštovanje i zloupotreba državnih simbola kako zlonamjerno tvrdi poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak”, samtraju u CKM-u.

Prema njihovim riječima ono što je poražavajuće za Skupštinu Crne Gore je da njena poslanica državnu zastavu naziva kičem, a kompaniju koja zapošljava veliki broj radnika tajkunskom zbog njenog patriotskog odnosa prema Crnoj Gori.

“Ako bi neko trebalo da odgovara to bi u svakom slučaju trebalo da bude narodna poslanica koja vrijeđa crnogorsku zastavu i neargumenrovano optužuje privredno društvo iz samo njoj znanih razloga. Pitamo se da li bi Branki Bošnjak smetala da je na poslovnoj zgradi istaknuta trobojna zastava iz 1918.godine koja simbolizuje nestanak Crne Gore, a za koju se zalaže da postane zvanična zastava naše države politički savez kojeg ona predstavlja”, kažu u CKM-u.

Ovakav stav, kako smatraju u CKM-u, prema državnim simbolima članice političke partije koji će vršiti izvršnu vlast Crnoj Gori šalje uvredljivu poruku i narušava njen ugled.

“Za Crnu Goru bi bilo dobro kada bi sve kompanije a naročito one u državnom vlasništvu slijedile Bemaxsov primjer odnosa prema državnim simbolima”, zaključuju u CKM-u.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here