Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku generalnoj direktorici Organizacije UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) Odre Azule, povodom obilježavanja Svjetskog dana nauke za mir i razvoj, 10. novembra.

„Značaj koji nauka ima za prosperitet čitavog društva je nemjerljiv, a odgovorno korišćenje naučnih dostignuća je od ključne važnosti. U godini kada se čitava planeta suočava sa pandemijom, ključna uloga nauke za dobrobit društva, te neophodnost naučne saradnje i razmjene naučnih otkrića prepoznatljiviji su nego ikada.

Izuzetno cijenimo krucijalnu ulogu koju Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) ima u usmjeravanju globalnog naučnog dijaloga, te podizanju svijesti javnosti o međusobnoj povezanosti nauke, mira i razvoja. Crna Gora je jasno orijentisana ka zaštiti i promociji univerzalnih vrijednosti UNESCO-a, kao i daljem ulaganju u nauku, te spremna za dalje produbljivanje saradnje sa ovom organizacijom.

Uvjeravam Vas da Crna Gora ostaje snažno posvećena razvoju nauke i inovacija, a dodatno nas motiviše činjenica da je Evropska komisija u posljednjem Izvještaju o Crnoj Gori prepoznala i pohvalila dosadašnje napore i konkretne rezultate naše države u ovoj oblasti“, naveo je Bečić.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here