Diplomirani ekonomista i vlasnik kompanije Cerovo iz Bara Goran Đurović, kandidat je za ministra odbrane, dok je advokat Sergej Sekulović kandidat za ministra unutrašnjih poslova, saznaje CdM.

Đurović je bio član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore. Isključen je iz partije nakon što se priključio frakciji Mladena Bojanića koja je tražila ostavku predsjednika te partije Darka Pajovića koga su tada krivili za pad rejtinga stranke i stvaranje loših unutarpartijskih odnosa.

Sekulović je magistar ljudskih prava, civilni aktivista (CEGAS). Sekulović je bio i savjetnik Borisa Marića, kada je on bio na funkciji ministra rada u vladi izbornog povjerenja.

Mandatar Zdravko Krivokapić će danas, saopštiti sastav nove vlade koji treba da bude verifikovan na sjednici Skupštine Crne Gore 2. decembra.

Kako je ranije već objavljeno, kandidat za ministra zdravlja je Jelena Borovinić Bojović, prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, a vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Kandidat za ministra javne uprave, digitalnog društva i medija je Tamara Srzentić, ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, ekonomskog razvoja Jakov Milatović, a kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće Aleksandar Stijović, pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimir Leposavić, a resor finansija i socijalnog staranja vodiće Milojko Spajić.

Novi sastav vlade ima 12 ministara, kako ih je Krivokapić nazvao, 12 apostola.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here