Inspektor za droge podgoričkog Centra bezbjednosti Ivan Cvijović (32) privremeno je udaljen sa posla zbog istrage koju je protiv njega pokrenulo Specijalno tužilaštvo zbog sumnje da je primio mito, potvrdila je portparol Uprave policije Marija Žugić.

“Specijalno tužilaštvo donijelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv Cvijovića i, shodno tome, 26.9 određen mu je pritvor od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, koji je produžen 19.oktobra ove godine. Njegovo udaljavanje sa posla trajaće do okončanja krivičnog i disciplinskog postupka”, saopštili su za Dan iz policije.

Osumnjičeni šef narko-grupe Igor Terzić (34) tvrdi da mu je inspektor za droge Ivan Cvijović tražio 2.800 eura kako bi mu dan prije pretresa javio da će policija doći kod njega. To piše u naredbi o proširenju istrage u kojoj su Cvijović i Terzić okrivljeni za primanje, odnosno davanje mita.

Cvijović je uhapšen 24. septembra ove godine. Terzić ga je još u februaru optužio da mu je tražio novac.

U spisimaSpecijalnog državnog tužilaštva piše da je Cvijović u februaru 2020. godine od Terzića, koji je bio pod mjerama tajnog nadzora, tražio novac, nudeći mu pomoć u istrazi koja se vodi protiv njega. Navodi se da je tada od njega uzeo 500 eura.

Inspektor je Terziću rekao da mu prijeti hapšenje i saopštio mu podatke koje su protiv njega prikupljeni mjerama tajnog nadzora.

“On mu je obećao da će mu dan ranije saopštiti kada policija treba da izvrši pretres, kako bi sklonio telefone, opojnu drogu, oružje i sve drugo iz kuće, kao i članove porodice, te da će mu nakon privođenja, zajedno sa šefom, koji je visokopozicioniran i uticajan čovjek u policiji, pomoći da dobije uslovnu kaznu, jer će ga naučiti da u svojoj izjavi kaže ono što treba”, piše u naredbi o pokretanju istrage.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here