Smrt srpskog partijarha Irineja (90) teško je pala mnogim vjernicima SPC, ali posebno, čini se, izvjesnom Popoviću iz Kuča, koji je u beogradski Hram Svetog Save došao kako bi se poklonio pokojnom vladici. Naime, na videu koji kruži društvenim mrežama, vidi se ovaj muškrac koji sa predviđene udaljenosti posmatra kovčeg sa patrijarhovim odrom, leleče i govori da “koronavirus ne postoji” i da “vladike i sveštenstvo ubijaju zlikovci iz tajnih službi – UDBE i OZNE”.

“Ja sam od čestitih Popovića iz plemena Kuči. Ubijaju nam vladike, ubijaju nam sveštenstvo, zlikovci UDBA i OZNA”, rekao je muškarac na snimku.

On je potom, vidno potresen, zalelekao i zaplakao.

Ipak, sveštenici mu nijesu dozvolili da se približi odru patrijarha Irineja. Oni su, potom, pokušali da ga udalje da bi i drugi građani prišli patrijarhu. Popović tu nije odustajao, već je nastavio sa diskutabilnim izjavama koje čine okosnicu raznih teorija zajvere koje posljednih mjeseci kolaju oko koronavirusa.

“Ko su oni da ja ne mogu da priđem patrijarhu? Epidemija ne postoji, nikakve korona i virusi ne postoje sve su izmislili. Oni su poseba sorta. Oni su ga otrovali, da ja ne mogu mog patrijarha da cjelivam. Ovaj će nesrećnik danas da drži govor za ovakvim čovjekom”, kazao je uplakani Popović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here