Skandal u Kliničkom centru. Kako pouzdano saznaje CdM, starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović, koji se u Kliničkom centru liječi od koronavirusa, u petak je, kada je pokojni mitropolit Amfilohije prebačen iz KCCG na Cetinje, obukao svešteničku odoru, što se vidi na snimku koji CdM objavljuje, i uz nečiju saglasnost izašao iz svoje bolesničke sobe i sa ostalim sveštenstvom, ljekarima i medicinskim osobljem ispratio posmrtne ostatke mitropolita do izlaza.

tu nije bio kraj. Isti scenario ponovio se i naredna dva dana. Prema saznanjima CdM-a i u nedjelju je prisustvovao sahrani mitropolita. Mitroviću, koji se i dalje nalazi na bolničkom liječenju i koji je dalje je pozitivan na koronavirus, neko je svjesno dozvolio da se inficiran šeta kroz KCCG i Hram i na taj način ugrožava živote najtežih pacijenata koji se liječe u Kliničkom centru, kao i brojnih građana.

Pacijent Mitrović se liječi se na Covid odjeljenju Interne klinike pod nadzorom dr Jelene Borovinić Bojović, koja u potpunosti koordinira radom ovog segmenta KCCG. Potpuno je jasno da pacijent ne može napustiti bolesničku sobu bez odobrenja ljekara koji ga liječi, a naročito ne pacijent koji je inficiran virusom korona.

Dr Borovinić Bojović vidjeli smo i na sahrani mitropolita Amfilohija, gdje su i kamere zabilježile da ne koristi zaštitnu opremu, čime je svjesno ugrozila zdravlje svih pacijenata koje liječi i brojnih građana koji su prisustvovali sahrani Mitropolita.
Slučaj starješine Sabornog hrama samo je vrhunac svih događanja proteklih dana, kada se najveći dio građana, sveštenstva, ali, što je najtragičnije i zdravstvenih radnika, ponašao najblaže rečeno nerazumno i nepromišljeno.

Nakon ovakvih potpuno nesavjesnih poteza neko bi morao da snosi odgovornost. Postavlja se pitanje šta je potrebno da se tužilaštvo konačno oglasi i procesuira odgovorne koji su svjesno kršili mjere od ljekara i medicinskog osoblja do sveštenstva i nadležnih državnih institucija čija je odgovornost bezbjednost i očuvanje zdravlja svih građana.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here