U Crnoj Gori otkriveno je još 426 slučajeva koronavirusa.

Preminule su četiri osobe.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 840 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 426 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

Novootkriveni su iz sljedećih opština:

Podgorica 249
Bijelo Polje 50
Nikšić 39
Berane 27
Mojkovac 13
Andrijevica 9
Budva 7
Rožaje 6
Kolašin 6
Ulcinj 5
Cetinje 5
Kotor 3
Bar 3
Pljevlja 2
Petnjica 1
Danilovgrad 1

Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena 4 smrtna ishoda povezana sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (2), Herceg Novog i Kotora od kojih je najstariji imao 81 a najmlađi 61 godinu.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 328, a od početka godine 337.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 349 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih u protekla 24 časa, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 6. 575.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 22.805.

Aktivni slučajevi, oporavljeni i preminuli od početka juna po opštinama* su prikazani u tabeli raspoređeni prema broju aktivnih slučajeva:

Metodološke napomene:

*) prikaz oboljelih i oporavljenih po opštinama je podložan promjeni nakon dobijanja dodatnih podataka iz epidemioloških istraživanja i prikupljanja podataka sa terena. Inicijalne prijave koje pristižu u Institut obrađuju se po uputnoj zdravstvenoj ustanovi koja često pokriva teritoriju više opština te inicijalne klasifikacije po opštinama često ne odražavaju pravo stanje na terenu u trenutku objavljivanja.

**) prikaz novooboljelih podrazumjeva uzorke koji su obrađeni u periodu od 17:00 prethodnog pa do 17:00 časova dana na koji se izvještaj objavljuje.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here