Osnovno tužilaštvo u Kotoru odbacilo je krivičnu prijavu protiv Kotoranina Slobodana Kašćelana zbog sumnje da je ugrozio sigurnost sugrađanina Branka Radonjića – kazala je za Pobjedu portparolka kotorskog tužilaštva Ana Marinović.

Odbacivanje krivične prijave uslijedilo je nakon saslušanja Branka Radonjića koji je prijavio policiji da mu je Kašćelan prijetio. Kašćelan je uhapšen 31. oktobra nakon što je navodno zaprijetio Radonjiću koji je u društvu dvije osobe sjedio na terasi lokala ,,Bokelj“ u kotorskom naselju Škaljari.

Navodno, Kašćelan je zaprijetio Radonjiću da će nauditi njegovom sinu, jer priča laži o njemu. Protiv Kašćelana, koji slovi za vođu kavačkog klana, pred Višim sudom vodi se postupak zbog optužbi da se bavio „zelenašenjem“ na organizovan način. Kašćelana terete da je u maju 2010, zajedno sa Igorom Božovićem, koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju za „zelenašenje“, davanje mita, iznude.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić. Optuženi su i braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović. Optužnica protiv policijskog inspektora Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića spojena je sa ovim predmetom.

Krajem oktobra Kašćelanu je izrečena mjera nadzora zabrane napuštanja opštine Kotor uz kontrolu elektronskim nadzorom. Njemu je dodatna mjera elektronskog nadzora izrečena nakon što je policija obavijestila sud da je Kašćelan, kojem je određena mjera zabrane napuštanja opštine Kotor, 8. oktobra zatečen u jednom podgoričkom lokalu sa tjelohraniteljem.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here