Socijaldemokrate Crne Gore pozdravljaju promptno djelovanje policije u slučaju skrnavljenja grobnog mjesta crnogorskog, odnosno mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve, Arsenija Plamenca.

Očekuju da će i tužilaštvo biti na visini zadatka, da neće bježati od odgovornosti i da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da počinioci ovog nedjela budu adekvatno tretirani i u skladu sa zakonom kažnjeni.

“Jedino tako bi se poslala jasna poruka svima onima koji pokušavaju da ugroze crnogorski identitet”, navode u SD-u.

Vjeruju da je ovaj i drugi, sve učestaliji primjeri uništavanja crnogorskog kulturno-istorijskog nasljeđa, još jedna poruka onima koji su spremni da svojim glasom u Parlamentu daju podršku kreiranju druge, a ne drugačije Crne Gore koja nije ni građanska, ni sekularna.

“Neka budu svjesni da su eventualni interesi koje mogu na taj način ostvariti kratkoročni, a da građani Crne Gore sve ovo dobro bilježe i da će takvim saizvršiocima u urušavanju temeljnih vrijednosti suverene Crne Gore dati adekvatan odgovor na prvom narednom izbornom nadmetanju”, ističu u ovoj partiji.

Fascinantna je, kažu, činjenica da je javnost od mandatara Zdravka Krivokapića čula osudu skrnavljenja nadgrobne ploče na spomeniku mitropolitu Arseniju Plamencu, a isti taj dan on zahtijeva da se odgovorni za ovaj čin pod hitno puste na slobodu.

“Zato ga molimo da se makar potrudi da u istom danu ne demantuje sam sebe, čemu je inače pokazao sklonost, što smo na ovom, kao i primjeru predlaganja koncepta nove Vlade, imali priliku da vidimo. Takođe, pozivamo mandatara Krivokapića da se bavi svojim poslom dobijanja podrške za eksperimentalnu Vladu nepovjerenja, a institucije da pusti da rade svoj posao po zakonu. Na kraju, moramo da primijetimo da je mandatar Krivokapić pokazao da je iz faze kada je umislio da je Isus, sad prešao u fazu u kojoj umišlja da je tužilac”, zaključuju u SD-u.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here