Mandatar Zdravko Krivokapić pozvao je državne organe da zaštite lidera GP URA i koalicije Crno na bijelo Dritana Abazovića, nakon što su funkcioneri URA danas saopštili da njihovom lideru prijeti jedan regionalni klan i da mu je bezbjednost ugrožena.

“Crna Gora nikada više ne smije da bude država u kojoj su u pitanje dovedena osnovna ljudska prava. Prijetnje Dritanu Abazoviću su prijetnje svemu normalnom i progresivnom u našoj zemlji! Državni organi hitno da preduzmu sve mjere zaštite g. Abazovića, ali i ostalih građana naše zemlje”, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Izvršni direktor GP URA Zoran Mikić danas je kazao da posjeduju informacije da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život Abazovića i njegove porodice. U sve je uključen jedan crnogorski rezident, a regionalne i crnogorske službe rade na provjeri ovih informacija, rekao je on. Mikić je danas istakao da će, ako se Abazoviću nešto desi, direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović.
Nakon tvrdji Građanskog pokreta URA, oglasili su se iz Uprave policije poručivši da preduzimaju sve aktivnosti na zaštiti Abazovića, i ističu da ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da mu je ugrožena bezbjednost.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here