Jedan od lidera Demoktarskog Fronta Milan Knežević rekao je u emisiji “Načisto” da će DNP glasati za Vladu.

“To je dokaz izborne volje građana. Predsjedništvo DNP će u ponedjeljak održati sastanak jer čekamo konačan spisak ministara”, rekao je on.

On smatra da ovo nije ekspertska vlada nego postizborna koalicija URE i NVO “Ne damo Crnu Goru”.

“Vladu ćemo glasati ali će ona imati manjinsku podršku. Kako bi gledao na poslanika koji ne bi vlasao za Vladu? Ne dovodim u mogucnost da ce neko iz DF biti protiv. Vjerovatno ce neko iznijeti kriticko mišljenje o toj vladi. Nigdje nije zabilježeno da pobjednička lista daje manjinsku podšku svom nosiocu liste i tri poslanika URA”, kaže on.

On je rekao da je imao nekoliko razgovora sa Krivokapićem.

“Nijesmo tražili nikakve funkcije. Ponude za funkcije smk dobili od mandatara. Knežević je pročitao dopis od Krivokapića gdje im on nudi resore”, kaže Knežević.

Oni su se i unutar koalicije sastali i podijelili resore, a onda je Krivokapić saopštio novi koncept.

“Mi dajemo sada manjinsku porrsku jer nemamo nikakav sporazum sa mndatrom da bi se mogla razmotriti mjesta po dubini. Čitav taj projekat zapošljavanja po dubini je i dalje maglovit. Da možemo tražiti pozicije po dubini moramo imati neki sporazum potpisan”, kaže on.

Krivokapić nas doveo pred svršen čin

On je naglasio da će definitnivno glasati za Vladu iako ih je mandatar doveo pred svršen čin.

“Da ostanemo doma i ne glasamo za Vladu? Pa da Željko Ivanović napiše da je Pipun uzeo 100 miliona eura. Ne. Krivokapić je dogovor SPC sa Andrijom Mandićem da bude nosilac liste. Crkva, Andrija, Joanikije i Gojko Perović dogovorili da Krivokapić bude nosilac liste”, kazao je Knežević.

Medojević je, kaže, bio protiv tog rješenja.

“Krivokapića sam vidio na dan predavanja liste. Podrška crkve je uslovljena time da Krivokapić bude nosilac liste. Nisam ja imao otpor tom dogovoru da on bude nosilac. Procjena SPC je bila da jjj je potrebno savezništvo sa DF i obratno. To savezništvo je dalo rezultat koji smo imali na izborima”, naglašava Knežević.

Sadašnjim rješenjem smo iznevjerili volju građana

Knežević je naglasio da je ovim rješenjem koje sada imaju iznevjerena volja birača.

“Tačno je da se u svakom razgovoru sa Krivokapićem on pozivao na strane ambasade. Razgovarao sam sa predstavnicima ambasade SAD, Rusije… niko nije imao ništa protiv da DF bude u vladi”, kazao je on.

Ispada, kaže, da vladu sastavlja ambasadorka SAD prema informacijama koje čujemo.
“Zdravko Krivokapić je bio ekstremniji 99 nego ja. Sa Kavajom je veličao četnicku ideologiju”.
Po tome, kaže Knežević, prije Krivokapić ne može da bude u toj vladi nego on.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here