Prijestono Cetinje, koje je vjekovima ispisivalo najslavnije stranice crnogorske istorije, držeći upaljenom luču slobode, patriotizma i antifašizma i u najizazovnijim vremenima, ostaje trajan simbol crnogorske državnosti, centar dalje afirmacije njenog kulturno-istorijskog bića i inspiracija sveukupnog napretka i očuvanja Crne Gore, istakao je predsjednik Milo Đukanović u čestitki povodom 13. novembra – Dana Prijestonice.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, u čestitki koju je uputio predsjedniku prijestonice Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima i svim građanima, predsjednik je naglasio da su Cetinje i njegovi građani dali nemjerljiv doprinos svim uspjesima savremene Crne Gore, od obnove nezavisnosti, do članstva u NATO-u i napretka u približavanju EU i prihvatanju evropskih vrijednosti.

“Upravo zato se prema Prijestonici odnosimo s posebnim pijetetom, njegujući tradiciju i slobodarstvo koje se u njoj iznjedrilo, ali i prateći savremene razvojne tokove, koje Cetinju polako ali sigurno daju obrise modernog, infrastrukturno i tehnološki uređenog grada”, naglasio je Đukanović.

On je dodao da se nada se da će i nova Vlada održati pozitivan trend ulaganja u Prijestonicu, cijeneći njen istorijski i društveni značaj za cijelu Crnu Goru.

“Uvjeravam vas da možete računati na moju punu podršku u mandatu predsjednika Crne Gore i predsjednika Senata Prijestonice, u realizaciji svih projekata od značaja za razvoj Prijestonice i kvalitetniji život građana Cetinja”, poručio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here