Ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general major Dragutin Dakić obišli su kasarnu „Marko Miljanov Popović“, u naselju Masline, gdje počinju radovi na rekonstrukciji dvije zgrade. Riječ je o objektima koji su namijenjeni za Četu veze, Počasnu gardu i Vojni orkestar.

„To je potvrda da predano radimo na realizaciji jednog od prioriteta nakon završetka prve faze modernizacije oružanih snaga, a to je podizanje kvaliteta infrastrukture Vojske Crne Gore, prije svega kad su u pitanju kasarne i objekti u kasarnama Vojske Crne Gore“, poručio je ministar Bošković.

On je podsjetio da su u julu ove godine završeni radovi na rekonstrukciji takođe dvije zgrade u Maslinama, a koje su opredijeljene za Logistički bataljon i Vojnu policiju.

„ I ova dva objekta radimo sa kompanijom Bemax, koja je u prethodnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane pokazala da radi zaista i kvalitetno i u dinamici koju dogovorimo. Tako će biti i sa ova dva objekta. U narednih 250 dana oni će biti predati Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, a nakon toga, nadam se, nastaviće se dalje sa valorizacijom ovog prostora, rekonstrukcijom petog objekta, koji je prema planu predviđen za vojni hotel, za strane vojne delegacije koje gostuju u Crnoj Gori”, istakao je ministar Bošković.

Za novu zgradu Generalštaba, koja će biti u kasarni Masline, ministar kaže da je u toku izrada detaljnog projekta, kao i da se intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture u ostalim kasarnama u Nikšiću, Pljevljima, Kolašinu, Baru i Golubovcima.

Ministar se tom prilikom zahvalio svim pripadnicima Vojske Crne Gore na predanom radu i strpljenju koji su iskazali ovih godina. On je na kraju zaključio da mandat završava sa velikim ponosom, te da je tim Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u prethodne četiri godine uradio prave stvari za Vojsku i za državu.

Glavni inženjer kompanije Bemax, Đorđe Bjelanović je kazao da i ovoga puta očekuje da će se radovi završiti i prije ugovorenog roka.

„ Kao i do sada mi ćemo se truditi da i ova dva objekta završimo uspješno na zadovoljstvo kako investitora tako i nas kao glavnih izvođača. Rok za završetak je 250 dana. Mi ćemo se truditi da to završimo i prije. U pitanju su slični objekti kao i prva dva koja smo odradili, tako da nemamo nekih nepoznanica, spremni smo i trudićemo se da završimo objekte uspješno i na vrijeme“, zaključio je Bjelanović.

Bošković: Nasljednik da nastavi započeto

Na pitanje novinara što poručuje svom naljedniku na čelu resora Bošković kaže:

“Svom nasljedniku želim puno sreće, dobro zdravlje, ali i da nastavi ono što smo započeli a to je podizanje kvaliteta uslova Vojske koji podrazumijeva socijalni status svakog pripadnika Vojske Crne Gore.

Takođe, ne sumnjam da će spoljno –politički prioriteti ostati nepromijenjeni a to je da Crna Gora ostane stabilna sigurna i bezbjedna članica Sjevernoatlantskog saveza a Ministarstvo odbrane može i treba tome da da jedan značajan pečat”, kaže on.

Bošković: Đukanović politički autoritet bez premca u Crnoj Gori

Upitan očekuje li promjene u rukovodećoj strukturi DPS-a nakon kongresa 23. januara Bošković navodi:

“Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je politički autoritet bez premca u Crnoj Gori i kao takav mislim da može još puno toga da da ne samo DPS –u već i Crnoj Gori kojoj je i dalje neophodno da bude pravilno usmjerena što se tiče spoljno političkih prioriteta.

Siguran sam da će predsjednik Đukanović najbolje znati da odmjeri šta je to najbolje ne samo za DPS već i za Crnu Goru .

Đukanović je kao što ste vidjeli, na prvo mjesto uvijek stavljao interese države a ne interese partije”, naglasio je ministar Bošković.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here