Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević na svom Fejsbuk profilu napisao je da su vlasnici Vijesti u Vladi dobili bezbjednosni sektor i sektor kapitalnih investicija.

“Kontrola bezbjednosnog sektora je dio dogovora sa braćom Đukanovic da štite jedni druge, što rade već decenijama. Đukanovic ima povjerenje u Miška Perovica i njih dvojica će birati šefa policije i ANB zajedno. Šverc cigareta koji donosi milion eura dnevno profita sad će biti dostupan i vlasnicima Vijesti”, napisao je Medojević.

Kapitalne investicije će, kako kaže, omogućiti kompanijama iz koncerna druge porodice da uđu u višemilionske poslove koje je do sada monopolski kontrolisala prva familija. Crkvi su pripala ostala manje važna ministarstva kojima ce se zadovoljiti neke lične ambicije i stvoriti privid kako su 85 odsto Vlade Srbi bliski Crkvi.

“Ali 85 odsto vlasti biće u rukama vlasnika Vijesti. Onaj ko kontroliše kompletan bezbjendosni sektor i kapitalne investicije taj Vlada. Ogromna državna moc biće u rukama vlasnici Vijesti koji će iz sjenke upravljati zemljom. Vladari iz sjenke su smrtna opasnost za svaku demokratiju. Moć bez kontrole i odgovornosti vodi u diktaturu”, kazao je Medojevć.

On je dodao da je to klasicni koncept duboke države.

“Policija, ANB, kapitalne investicije, mediji, banka, gradjevinske korporacije, uslužne NVO, usluzna partija URA, marionetski premijer. Miško Perović konačno može da bude zadovoljan. Postao je molan vladar KARADAGA. Sultan. Progutao je i saradnju sa SPC samo da bi ostvario svoj životni san. Da vlada.

Nažalost, stradaće građani koji će biti najveće žrtve ovog eksperimenta. Čeka nas bankrot, siromaštvo i glad. A Miško Perovic zvani Baja Patak ce biti vladar ništavila”, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here