Predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore Ranko Jovović smatra da turizam zaslužuje posebno ministarstvo u novoj Vladi.

“Odbor za turizam PKCG je i u dosadašnjoj organizaciji Vlade smatrao da turizam treba da ima zaseban resor obzirom na učešće koje turizam ima u BDP Crne Gore”.

Turizam kao generator razvoja, naglašava Jovović, je neraskidivo povezan sa ostalim sektorima poput trgovine, saobraćaja, poljoprivrede.

“S toga smatramo da posebnu pažnju treba posvetiti ovom sektoru kako bi se problemi što brže rješavali. Pored toga, turizam u CG ima ogroman potencijal rasta, pa mu treba posvetiti dodatnu pažnju kako bi se potencijali što bolje valorizovali. Shodno tome, smatramo da turizam zaslužuje posebno ministarstvo u novoj Vladi”.

Sa Jovovićem je saglasan predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

“Turizam za opstanak crnogorske ekonomije je veoma bitan faktor i on treba da se posebno tretira. Država mora da pomogne da što više subjekata turističkih uspije da preživi tešku zimu koja slijedi svima nama zajedno, jer će benefite od toga vidjeti već na proljeće”.

Sljedeće ljeto, po mišljenju Radulovića, biće žestoka konkurencija za svakog gosta.

“Samo maksimalno kompetenti moći će da rade i naprave neki rezultat. Imamo strahovitu konkurenciju od strane Hrvatske, Grčke, Italije i nama treba sva snaga i pamet koju imamo kad je turizam u pitanju da saberemo i nađemo sve varijante kako da što više posla otvorimo za sljedeće ljeto”, zaključio je Radulović.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here