Iz kabineta predsjednika Opštine Budva Marka Carevića stigao je poziv odbornicima SO Budva da sjutra prisustvuju „polaganju vijenaca i odavanju počasti oslobodiocima Budve… povodom oslobođenja grada Budve 8. novembra 1918. godine“, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a u ovom gradu.

“Ponavlja se scenario kao i svake godine otkad je na vlasti u Budvi antidržavna koalicija Marka Carevića, koja će iskoristiti svaku priliku da negira sve što ima veze sa slavnom crnogorskom istorijom i da veliča ono što je doprinijelo nestanku crnogorske države 1918. godine, sve u nadi da će se isti scenario ponoviti i danas”, navode iz DPS-a.

Slavljenjem okupatora, bilo kojeg, kao i njihovih saradnika, Carević i klika na vlasti žele da uruše antifašizam kao jedan od temelja crnogorske državnosti i građanske države, smatraju u DPS-u.

“Ne očekujemo ni ove godine da se ovim povodom oglase njihovi koalicioni partneri sa državnog nivoa, navodno „građanska“ URA.

Kako su prećutali sramnu proslavu stogodišnjice nestanka Crne Gore u sred grada u kojem su bili vlast, tako se ni sad neće mnogo naljutiti i naći će već neko jeftino opravdanje za ovo iživljavanje nad crnogorskom slobodarskom i antifašističkom tradicijom.

U računici su pogubili bitan činilac – kao ni ranije, ni sad im se neće ćutati.

Oni su ti koji ćute na hercegnovsko „krvavo kolo“, na skrnavljenje spomenika Moše Pijade, na lomljenje ploče u Piperima, na sramotno „srpsko more“ u sred Budve… DF, URA i svi ostali koji su pristali na ponižavanje Crne Gore i antifašizma.

Mi ćutati nećemo, niti nam ćutanje dozvoljavaju slavni preci i slavna istorija ove zemlje, antifašistička i slobodarska.

Da je vječna Crna Gora”, poručuju iz budvanskog DPS-a.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here