Patriotsko komitski pokret ponovo upućuje javni poziv svim patriotama ove zemlje, organizacijama i grupama, udruženjima i pojedincima, kojima je Crna Gora iznad i prije svih interesa i jedina domovina, koji shvataju da, kako kažu, nova parlamentarna većina, planira da, do kraja, sprovede plan asimilacije Crnogoraca, u njihovoj vlastitoj državi.

“Prijedlogom nove Vlade vidimo da su kadrovi za ovaj plan spremni i provjereni, kao što je jasno kakav će odnos ta vlast imati prema najvažnijim resorima, kada je u pitanju crnogorski identitet, dakle, resorima kulture, prosvjete i nauke. Mi moramo svim demokratskim sredstvima braniti crnogorski identitet i ukupnu crnogorsku baštinu i pokazati da nema više ćutanja niti čekanja; na svaku njihovu provokaciju moramo odgovoriti”, navode u saopštenju.

Kontraproduktivni su sada učestali napadi na pojedince ili partije crnogorskog suverenističkog bloka.

“Ako se ujedinimož, ako na lokalnim ili parlamentarnim izborima postanemo politički faktor, svi koji su se ogriješili o Crnu Goru, koji su je pljačkali, ponižavali, nipodaštavali i urušavali njen ugled, lako će se naći pred lice pravde. Ali to je posao poslije!”, navode iz ovog pokreta.

Sada moraju, kako ku, skupiti onu čudesnu energiju patriotskog skupa u Podgorici, ujediniti svaki crnogorski glas, svakog partiotu ove države, bez obzina na vjeru i naciju i zajedno se izboriti za tekovine 21.maja i Crne Gore kao suverene, građanske i evropske države,sa svim drugim narodima, koji su svojom kulturom i identitetom, dio bića ove države.

“Patriotsko komitski savez je partija, koja ubrzano radi na formiranju opštinskih i mjesnih odbora u svakom gradu Crne Gore; pred nama su lokalni izbori u Nikšiću i Herceg Novom, a nijesu daleko ni novi parlamentarni izbori. Iako nova vlast, bahato i prepotentno misli da je “sve gotovo”, i da će lagano, kao do sada, sprovoditi radnje i čak organizovati grupe, pokrete i pojedince, koji već pokušavaju da miniraju i ovo što mi radimo, prevarili su se u najvažnijem:što se probudio narod i što smo svi shvatili da Crne Gore, kao građanske i sekularne države, može i nestati, ako ne uradimo ništa. Ta iskra je zapaljena 9. septembra i sada je treba razgorjeti, a to možemo samo zajedno. Upravo podrškom i članstvom u Patriotsko komitskom savezu. Svi vi, koji slično mislite, javite se za članstvo na FB zvaničnoj stranici ili koordinatorima opštinskih odbora. Zaboravimo pizmu, prvenstvo i egoizam, pokažimo slogu i zajedništvo , znanje i mudrost da sjednemo za isti sto i napravimo crnogorski demokratski dogovor”, zaključuju u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here