Crnogorska kulturna mreža uputila je pismo predsjedniku parlamenta Aleksi Bečiću u kome ga pita zašto je zakazao sjednicu Skupštine na dan početka Podgoričke skupštine.

Iz Crnogorske kulturne mreže poručuju: “Obradovala nas je vijest da ste izabrani na funkciju predśednika Skupštine Crne Gore iz razloga što je dobro da mladi ljudi dobijaju šansu da se pokažu na važnim funkcijama. Nažalost, naša radost nije dugo trajala jer ste na prvom ispitu koji ste polagali pred državom pali. Dozvolili ste da se sjednica na kojoj će se izabrati nova Vlada održi na dan početka sramne Podgoričke skupštine.”

“Vi kao predśednik zakonodavnog doma bez obzira šta intimno mislite o tekovinama 21. maja imate obavezu da štitite ugled države koju predstavljate. Ovim gestom ste uvrijedili svakog građanina Crne Gore bez obzira što bi ste Vi rekli “da li se krsti ili klanja”, i što je najtužnije, Crnoj Gori ste lupili šamar”, ističu u pismu.

Podsjećaju Bečića da je njegova obaveza kao predsjednika Skupštine je da štiti ugled države, što ovoga puta nije ni pokušao da uradi. Napominju, da ne dovode u sumnju da je svjesno donio odluku da sjednica bude održana 24. novembara dan kad je organizovana skupština koja je donijela odluku da Crne Gore ne bude.

“Apelujemo na Vas da zbog Crne Gore preispitate odluku o organizaciji śednice na datum koji simbolizuje tamnu stranu crnogorske istorije. Na taj način pokazali bi ste suštinsku posvećenost tekovinama 21.maja i skinuli sa sebe crnu majcu koju ste nosily 2006.godine na kojoj je pisalo NE Crnoj Gori”, zaključuju iz Crnogorske kulturne mreže.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here